استفاده از فناوری های نوین و ایجاد بستر امن و نوآمور برای هم وطنان عزیزمان بوده است که راحتی و سهولت در استفاده از خدمات بانکی و بیمه ای را برایشان به ارمغان آوریم. بنابراین به سمت Open banking و Open API رفتیم و با استفاده از این مفاهیم اهداف سازمانی خود را جلو بردیم و اکنون در حوزه بانکداری، بیمه، قبوض، مخابراتی، خودرویی و سازمانی سرویس هایی را در اختیار داریم که به زودی در نسخه عملیاتی خود با حضور مدیران بانکها و بانک مرکزی از آنها رونمایی خواهیم نمود.
خیلی خوشحالیم که در کشور فرآیند های جامع سازمانی و دیجیتالی در حال اتفاق افتادن است و این امر نشان دهنده بلند نظری و ذهن باز مدیران و اساتید شرکت نیکاتک در این خصوص بوده است. بر اساس اهداف و استراتژی مشخص شده از سوی مدیریت نیکاتک برنامه ریزی های اولیه به سه صورت کوتاه مدت و میان مدت و بلند مدت صورت گرفت .
تعدد سرویس ها و سازمان های خدمات دهنده بسیار بالا بود و انتخاب و راه اندازی زیر ساخت مناسب مهمترین مرحله کاری ما بود. با تجارب، دانش و تیم متخصصی که دراختیار داشتیم اقدام به راه اندازی سیستم یکپارچه ارائه خدمات سازمانی (ESB) نمودیم .
این بستر دست ما را برای مدیریت خدمات ، بالا بردن امنیت و کاهش پیچیدگی های سیستمی بسیار باز نمود و مدل های مختلف تجاری را به راحتی بر روی این بستر توسعه می دهیم. تمام تلاش خود را در جهت تماما دیجیتالی شدن نیکاتک در ارائه خدمات نموده ایم و الحمدلله به اهداف اولیه خود در این بخش که شامل راه اندازی زیر ساخت مناسب ، مدیریت آسان خدمات و پوشش سرویس های متنوع بوده است ، رسیده ایم.
امنیت از مهم ترین چالش های نوآوری های باز می باشد و ما در این خصوص از مشورت و تجارب متخصصین ایرانی استفاده نموده ایم و لایه های امنیتی جامع سخت افزاری و نرم افزاری و تخصصی در حوزه دیتا را اضافه نمودیم تا این ریسک را به حداقل برسانیم. و قبل از ارائه هر گونه نسخه ای ما تست های امنیتی لازم را انجام می دهیم و در صورت اخذ تاییدیه امنیتی نسخ جدید ارائه می گردند. در این خصوص تیم تخصصی تشکیل داده ایم که علاوه بر رصد نمودن علم روز دنیا در این حوزه ، کلیه نقایص احتمالی را شناسایی و قبل از وقوع آن ، پیشگیری می نمایند.
قدم بعدی ما در حوزه فناوری اطلاعات شرکت نیکاتک نوآوری های جدید در حوزه ارائه خدمات خواهد بود که به زودی خبر های خوبی را در این خصوص به سمع و نظرتون خواهیم رساند.
دغدغه یکپارچه سازی و همگون سازی روز به روز در سازمانهای بزرگ افزایش می یابد. تفاوت در معماری نرم افزارهای مورد استفاده، عمر بسته های نرم افزاری، تکنولوژی مورد استفاده از نرم افزارها، همه و همه به این دغدغه دامن می زنند. با گذشت زمان فاصله بین نرم افزارها بیشتر میشود و دغدغه یکپارچگی بیشتر و بیشتر.
در مقاله قبلی به شاخص یکپارچگی اشاره شد که یکی از ارکان آن میزان استفاده از اطلاعات تولید شده توسط یکی از اجزا بوسیله سایر اجزا بود. اما چگونه می توان این اطلاعات را استفاده کرد؟
شاید آسانترین روش پرینت گرفتن از یک نرم افزار و تایپ کردن دوباره در یک نرم افزار دیگر باشد. کمی گام را فراتر بگذاریم: خروج به اکسل و ورود از اکسل. این روش گرچه برای دو، سه ، ده یا حتی ۱۰۰ درخواست ممکن است پاسخگو باشد اما آیا برای صد هزار، یک میلیون یا صد میلیون درخواست نیز مناسب است؟
قطعاً پاسخ سوال فوق منفی است؛ پس راهکار چیست؟
این سوال تقریباً از اواخر دهه نود میلادی اذهان مهندسان و نظریه پردازان نرم افزار را به صورت جدی مشغول کرده است و راهکار جامع ارائه شده توسط این افراد استفاده از ESB بوده است.
ESB به مثابه یک مخزن تمامی سرویسهای ارتباطی نرمافزارها را در خود نگهداری میکند و هرگاه نیاز به اطلاعاتی از اجزای مختلف سیستم اطلاعاتی باشد ESB سرویس مورد نیاز را در اختیار درخواست کننده قرار میدهد.
گرچه ESB روند درخواست و تحویل اطلاعات را کند میکند اما بعلت استفاده از یک استاندارد برای همه سرویسها محدودیت زمانی، تکنولوژیک و معماری نرمافزارهای موجود را میپوشاند و مفهوم سرویس گرایی را بصورت عملیاتی و کاربردی ارائه مینماید.
ESB مخفف کلمه Enterprise Service Bus و به معنی گذرگاه سرویس سازمانی است. ESB (گذرگاه سرویس سازمانی) یک میان افزار است که برای ادغام سیستمها و برنامههای مختلف سازمان استفاده میشود و جایگزین ارتباط نقطه به نقطه وب سرویسهای سازمان میشود.
ESB یک لایه انتزاعی است، که به عنوان “یک مترجم سراسری” در حوزه وب سرویسها عمل میکند و برقراری ارتباط بین چندین سیستم را ممکن میسازد دارد که با “زبان” متفاوت صحبت میکنند. هنگامی که یک سیستم پیامی برای انتقال دارد ، گذرگاه خدمات سازمانی این پیام را ترجمه کرده و به گیرنده صحیح هدایت میکند. این قابلیت مهم باعث میشود که سازمانها به راحتی بتوانند وب سرویسهای قدیمی (legacy) خود را بدون نیاز به توسعهی سامانههای قدیمی به شکل استاندارد و مطلوب خود درآورده و در اختیار سرویس گیرندگان قرار دهند. گذرگاه خدمات سازمانی به طور چشمگیری فرآیند یکپارچهسازی چندین محیط و سیستم ناهمگن را ساده می کند.
کارکرد ESB چگونه است؟
جایگاه ESB (گذرگاه خدمات سازمانی) در معماری زیر ساخت سازمان بدین صورت است که بعنوان یک واسط، بین وب سرویسهای سازمان و سرویس گیرندگان قرار میگیرد (سرویس گیرندگان میتواند داخل یا خارج سازمان باشند) و از ارتباط دو به دو که عامل بسیاری از مشکلات است جلوگیری میکند. البته این جداسازی به معنای دور کردن سامانهها از حالت یکپارچه نیست و اتفاقاً ESB باعث تسهیل فرآیند یکپارچهسازی سامانهها و مستحکم سازی معماری سازمان میشود.
پس از استقرار ESB یا همان گذرگاه سرویسهای سازمانی، فراخوانی کلیه وب سرویسها و سرویس گیرندگان از طریق ESB انجام میشود و کلیه درخواستها به ESB زده میشود و ESB درخواستها را به منبع انتقال داده و پاسخ آنها را پس از دریافت به سرویس گیرندگان تحویل میدهد.
Enterprise Service Bus دارای قابلیت هایی نظیر پیامرسانی ناهمگام، متعادلسازی بار، تبدیل انواع درخواستها (soap, rest, jms, …) میباشد که معماری سازمان شما را مقیاس پذیر و منعطف میکند.
بدون دیدگاه